Gebruiksaanwijzing

Zonneproducten: Hoe correct te gebruiken?
     

met zonneproducten mag je niet langer in de zon blijven
Zonneproducten mogen niet worden beschouwd als een middel om langer in de zon te blijven, want ze bieden immers geen totale bescherming.


kies een zonneproduct op basis van uw huidtype en de omstandigheden waarin u zich aan de zon blootstelt
Deze gids kan je helpen [klik hier]. Maak er gebruik van!
Met de gids kan u uw huidtype bepalen en de meest geschikte zonnebescherming kiezen, rekening houdend met de omstandigheden waarin u zich aan het zonlicht blootstelt.


smeer rijkelijk
Om echt doeltreffend te zijn, moeten zonneproducten rijkelijk worden aangebracht.
Om het lichaam van een volwassene te beschermen, is ongeveer 35 gram zonneproduct, hetgeen overeenkomt met zes koffielepels, nodig. Verminder de hoeveelheid en de toedieningsfrequentie van het product niet, ongeacht de beschermingsindex. Indien u de hoeveelheid halveert dan wordt ook de bescherming door 2 of 3 gedeeld.

 

gebruik het zonneproduct vooraleer je je aan de zon blootstelt gelijkmatig over alle onbedekte lichaamsdelen.
Vergeet de nek, de oren, de slapen, de rug, de handen en de voeten,… niet.


smeer vaak genoeg
Breng het zonneproduct om de twee uur aan en nadat je gezwommen, gezweet of je je afgedroogd hebt. Gebruik een zonnecrème die waterbestendig is als je van plan bent om te zwemmen.


houd je aan de vervaldatum of de periode na opening die op het product vermeld staat

of 


Gebruik ook het product niet meer als het van kleur of geur veranderd is. De doeltreffendheid van het product is niet meer gegarandeerd.


geen enkel zonneproduct beschermt momenteel 100% tegen UV-straling.
Vermeldingen zoals « 100% bescherming » of « totale bescherming » geven een vals gevoel van veiligheid en zijn niet toegestaan.


bij een abnormale reactie door het gebruik van een zonneproduct, gebruik het product dan niet meer en consulteer een arts.
Bewaar het product met zijn verpakking. Dermatologen kunnen tests uitvoeren om de oorzaak van de ongewenste reactie te onderzoeken.

 

 

{{data.title}}